sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäislounas

Tultiin eilen illalla kotiin. Ennen lähtöä saatiin yllätystieto, että meidän kaikki kolme lasta puolisoineen ja tyttö-&poikaystävineen + vanhempani tulevat tänään pääsiäislounaalle! Ei muuta kuin vikkelästi suunnittelemaan kymmenen hengen juhlalounasta. Eikä hätiä mitiä, kun on olemassa pakastin, jossa on aina kalaa ja sieniä :)

Onneksi lentokentällä on nykyään Alepa, joka on aina auki. Sieltä löytyi tärkeimmät, toisaalta Tytär1+Vävy ehtivät myös käydä kaupassa ostamassa perunoita ja salaattitarpeita ja kotiin tullessa huomasimme vielä, että Pikkukaupunkimme Valintatalo oli auki klo 23.00 asti, joten saatiin tuoretta parsaa ja mämmiä!

Poika+Tyttöystävä olivat tulleet Tampereelta jo eilen, Tytär1+Vävy tulivat kotoaan Kirkkonummelta ja Tytär2+Poikaystävä tulivat meidän Mökiltä. Vanhempani haettiin mukaan hälinän ja touhun keskelle.

Oli myös aika jännittävää, kun kaikki tapasimme ensimmäistä kertaa Tytär2:n etelä-afrikkalais-uusi-seelantilais -Poikaystävän, joka on tällä hetkellä Saksassa töissä (ja jossa he tapasivatkin, kun Tytär2 oli siellä työharjoittelussa puoli vuotta "Hyvää matkaa" -postaus) ja nyt Suomessa pääsiäislomalla.

Lounasmenuksi muodostui:

Alkupala
- täytettyjä munia
- vihreää parsaa
- kylmäsavulohta

Pääruoka
- keitettyjä perunoita
- paistettuja kuhafileitä
- kermaista suppilovahverokastiketta
- höyrytettyä parsakaalia
- sekasalaattia

Jälkiruoka
- mämmiä
- vaniljakastiketta

Kahvi
- tiikerikakkua (jouluksi leivottuja... olikin jo aika saada pois)
- piimäkakkua     "        
- pieniä suklaamunia ja pääsiäiskarkkeja

Olipa mukavaa! Vanhempani nauttivat, kun näkivät koko poppoota. Äiti oli iloinen ja virkeä, mutta päälleen hän oli pukenut pitkät kalsarit, T-paidan ja jakuksi kevättakin. Poika+Tyttöystävä olivat hakiessaan yrittäneet houkutella häntä vaihtamaan jotain "mukavampaa" päälle, mutta hän ei ollut suostunut. No, eipä tuo nyt haitannut, kun oltiin oman perheen kesken, mutta kaupungilla alkavat jo katseet kääntyä. Toisaalta Pikkukaupungissamme useimmat onneksi tietävät Äidin Alzheimerista, joten luulen, että jos hän kulkee aivan puolipukeisena, niin joku kyllä toimittaa hänet kotiin. Itse hän oli mielestään oikein tyylikäs.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti