tiistai 30. joulukuuta 2014

Joulu

Joulu meni mukavasti. Poika tuli kotiin jo viikkoa ennen, Tyttöystävä saapui Skotlannista aattoa edeltävänä yönä, Tytär1+Vävy tulivat aaton aattona.

Aattoaamu otettiin rauhallisesti, kunnes tuli kiire... Keksittiin lähteä perhekirkkoon ennen kuin viedään kynttilöitä haudoille. Vikkelästi riisipuuro kypsymään ja soitto Äidille, jospa hänkin haluaa lähteä mukaan.

Haimme Äidin mukaan, joskin hänellä oli eripari kesäkengät jalassa, pitkät kalsarit ja joku pieni takki päällä. Äkkiä etsimään lämpimiä vaatteita päälle ja menoksi. Kirkko oli täynnä, mutta pääsimme istumaan. Kirkon jälkeen kiertelimme pari tuntia kahdella hautausmaalla viemässä kynttilöitä. Haudoilla oli tunnelmaa, paljon tuttuja ja lämpimiä joulun toivotuksia.

Palatessamme haimme Isän mukaan ja menimme meille koko poppoo. Isäkin onneksi lähti, vaikka oli jo sanonut, että ei ehkä jaksa lähteä.

Ja Isä jaksoi hyvin! Hän oli niin iloisella tuulella, vitsaili, jutteli, vaihtoi välillä paikkaa huoneesta toiseen ja oli pirteä. Normaalisti hän istahtaa jonnekin ja pysyy siinä koko illan. Lopulta hän väsähti ja vein heidät kotiin illalla kymmenen maissa. Äitikin nautti, kun oli eloa ja touhua ympärillä.

Illan kruunasi, kun löytyi sopiva hetki, jolloin voitiin Skypettää Tytär2:n kanssa. Uudessa-Seelannissa on 11 tunnin aikaero. Eli kun meillä oli aattoilta, siellä oli jo joulupäivän aamu. Oli hauska kuulla, miten maailman toisella puolella vietetään joulua! Aattona he grillailivat, joulupäivänä menivät kaveriporukalla beachille ja illalla Poikaystävän äidille juhlaillalliselle.

Joulupäivän me vietimme lepäillen ja syöden.

Tapaninpäivänä Tytär1+Vävy lähtivät Saariselälle, Poika+Tyttöystävä Tampereelle Tyttöystävän äidin luo ja Mies+minä menimme Miehen suvun kokoontumiseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti