torstai 19. helmikuuta 2015

Ylläri viikonloppu

Taas tuli suunnitelmiin muutoksia.

Mies lähti Kairoon alkuviikosta ja minä olin lähdössä tänään perässä. Molempien oli tarkoitus tulla sunnuntaina takaisin. Kun matkanteko kestää kotiovelta hotellille yleensä lyhimmillään 12 tuntia, niin perillä ehdin olla tasan kaksi kokonaista päivää.

Tänä aamuna pakkasin tavarat kasaan ja lähdin lentokentälle. Olin menossa Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta. Lähtöselvityksen jono eteni kovin hitaasti ja selvästi oli jotain ongelmaa jossain.

Päästyäni tiskille, virkailija kertoi, että Turkin eilisen lumimyräkän vuoksi Istanbulin lentokenttä oli eilen suljettuna ja se vaikuttaa vielä tänäänkin. Kaikki Kairoon menijät on siirretty KLM:n lennoille, Amsterdamin kautta. Siispä Turkish Airlinesin lippupisteelle tarkistamaan uusia lentojani.

No juu, Helsinki-Amsterdam lento on ajallaan, parin tunnin päästä. Amsterdamissa neljän tunnin odotus. Eli olisin joskus keskellä yötä Kairossa. Toinen vaihtoehto olisi, että jään Istanbuliin yöksi ja jatkan seuraavana päivänä. No ei, kun muutenkin on niin vähän aikaa...

Kolmas vaihtoehto on, että perutaan kaikki lennot ja he antavat rahat takaisin. Mielestäni se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Soitin äkkiä Miehelle, mitä mieltä hän on ja onko väliä, jos en tulekaan. Kaikki kunnossa siellä päässä, ei kannata tulla.

Siispä tiedot virkailijalle ja iso kiitos hyvin hoidetusta organisoinnista, vaikka vika ei mitenkään ollut heidän, vaan täysin force majeure -tilanne.

Lopputuloksena siis ylläri: täysin vapaa viikonloppu! Ihan kesken kaiken :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti