torstai 7. marraskuuta 2013

Maailmanmatkailijoita

Tytär2 on kohta ollut puoli vuotta Saksassa työharjoittelussa. Samalla on kertynyt lomapäiviä, jotka hän päätti käyttää hyväkseen nyt. Siispä matkaan! Hän lähti ystävänsä kanssa Senegaliin ja Gambiaan... Just juu. Viestiä tuli, että hyvin olivat päässeet perille, joskin ainakin Dakarissa oli vedet poikki.

Seuraava viesti tuli Toubakoutasta, keskeltä ei mitään. Olivat matkanneet viisi tuntia kuoppaisia teitä pitkin pikkubussilla, joka jätti heidät kylän kohdalle tien varteen. Paikalliset pojat olivat sitten kuljettaneet heidät moto-takseilla perille majapaikkaan. Olivat seuraavana päivänä lähdössä veneilemään ja tutkimaan lähisaaria ja sen jälkeen lähtevät seikkailemaan jotenkin Gambian puolelle. Oih.. Nyt on äipän pidettävä pää kylmänä ja nautittava, että näin se maailmanmatkaajanuoriso reissaa ja kyllähän he itsestään huolen pitävät ja kaksi blondia on aivan turvassa, kun ovat tottuneita reissaajia...

Tytär1+Vävy olivat myös säästelleet lomapäiviä syksyyn ja lähtivät nyt 1-vuotis hääpäiväänsä juhlistamaan Hong Kongiin. No siellä olen itsekin ollut useamman kerran töiden takia ja se on sentään turvallinen paikka. Paljon on nähtävää ja erityisesti sikäläinen ruoka on herkullista. Koskaan ei tiedä mitä syö, mutta hyvältä maistuu!

Varsinaisesti olemme olleet Miehen kanssa Kiinan puolella Guangzhoussa, Kantonin messuilla ja menneet pariksi päiväksi Hong Kongiin lomalle. Kulttuuriero Kiinan ja Hong Kongin välillä on huima. Guangzhoussa lähes kukaan ei puhu englantia - ei edes kansainvälisissä hotelleissa. Toisaalta, miksi puhuisi, kiinaa puhuu maailmassa niin moni, että muut kielet jäävät kyllä sen varjoon. Kantonin alueen ruoka on kuitenkin ehkä kaikkein parhainta mitä olen missään saanut. Siellä käymme aina eräässä pikkuruisessa "ravintolassa". Pikkukadulle, valtavien pilvenpiirtäjien juureen, on nostettu muutamia tuoleja ja pöytiä, sisällä on ehkä pari pöytää. Pihalla vilahtaa rottia, hygieniapassista ei ehkä ole ollut viime aikoina puhetta.. Silti: ikinä ei ole saatu minkäänlaista vatsatautia tai ruokamyrkytystä vaikka on syöty mitä ja missä vain.

Pelottavinta on ollut Guangzhoun taksit. Siellä on jyllänyt paikallinen rikollisyhteisö, joka on viime kuuleman mukaan saatu nyt vähän rauhoittumaan. Meillekin on käynyt monta pelottavaa tilannetta. Kerran esim. istuimme hotellin pihalla taksiin ja Mies alkoi neuvotella hinnasta. Kun ei päästy yhteisymmärrykseen ja aioimme nousta ulos autosta, niin kuski nappasi ovet lukkoon ja kaahasi pois hotellin pihalta ja mehän olimme edelleen kyydissä. Sillä kertaa kuski vei meidät oikeaan paikkaan ja me maksoimme sen mitä olimme aikoneetkin. Toisen suomalaispariskunnan taksi vei syrjäseudulle eikä suostunut viemään takaisin ennen kuin olivat maksaneet pyydetyn ylihinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti