maanantai 25. marraskuuta 2013

Saariselkä


Terveiset lumen ja pakkasen keskeltä, Saariselältä! Oli kuin olisi siirtynyt satumaailmaan. Hiihtokausikin pääsi hyvin alkuun: ensimmäisen päivän kokeilulenkki 10 km ja toisena päivänä 26 km. Selkäni kesti hiihdot hyvin, kipuili vasta illalla, kun lihakset jäähtyivät, joten se oli sen ajan murhe. Liike itsessään tekee niin hyvää, että saattoi rauhassa nauttia hiihtämisestä, upeista maisemista, hyvästä luistosta ja pidosta, loistavasta säästä. Pakkasta oli päivisin n. -8C, joskin yöllä kiristyi yli kahdenkymmenen.
 
Väkeä oli paljon, koska samaan aikaan oli Kaamos Jazzit. Emme olleet etukäteen varanneet lippuja mihinkään konsertti-illalliseen, joten emme päässeet nauttimaan musiikista, koska kaikki paikat oli loppuunmyyty. Hienoa, että tulijoita on!
 
Alla olevat kuvat on otettu puolenpäivän maissa. N. viikon päästä aurinko ei enää nouse horisontin yläpuolelle vähään aikaan. Ei tämä pohjoisen kaamos kovin masentavaa ole, pimeämpää on meillä eteläisessä Suomessa, kun ei ole lunta ja vettä sataa alvariinsa. Joskin ei se keli täällä etelässäkään ihan kurja ole tällä hetkellä, tänään: aurinko paistaa ja on kuivaa. Vielä, kun saisi lunta tännekin.
 
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti