sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Matka jatkuu

North Palm Beach on tosi viihtyisä, normaali paikka. Hyvät mahdollisuudet kävellä ja pyöräillä, shoppailla ja golfata. Kuitenkin se on jotenkin sopivan kokoinen ja viihtyisä. Talo, jossa suomalainen ystävämme asuu Floridassa ollessaan, on valtava, aika ruma -70 luvulla rakennettu kerrostalo. Takapihalla on iso uima-allas, oma laituri merelle johtavan kanavan rannalla, grillauspaikka, kuntosali ym. yhteisiä tiloja. Asukkaat järjestävät kortinpeluuiltoja ja bingoiltoja. Kyselevät toisiltaan, jos joku haluaa lähteä mukaan golfaamaan tai mennään porukalla illalliselle. Ihmiset juttelevat ja tutustuvat. Samanlaista yhteisöllisyyttä en ole muualla tavannut.

Nyt sää oli sateinen ja viileä, joten päätimme, että on hyvä päivä lähteä autoilemaan. Ajelimme taas etelää kohti ja koska emme ole käyneet Lake Worthissä, ajelimme sen läpi. Kesken kaiken silmiin osui Finlandia Boulevard! Ja tien vieressä oli rakennus, jonka seinässä oli Finland House, Suomi Talo. Ajoimme pihalle ja kävelimme sisään. Juhlasalissa oli selvästi jotkut harjoitukset ja siellä alkoi soida musiikki: Eino Grön seisoi estradilla laulamassa, vieressään Ilkka Koivula ja ympärillä muita esiintyjiä! Juttelimme aulassa olevien ihmisten kanssa ja he kertoivat, että huomenna olisi Suomen Kesäteatterin esitys:  "On Kesäyö", musikaali Topi Sorsakosken elämästä. Koko kesäteatteriseurue oli saapunut American Finnish Nordic Club - Floridan Pohjalaisseuran Suomi Taloon esiintymään. Toivottivat kovasti tervetulleiksi esitystä katsomaan. Olisi tosi hauskaa mennä, mutta silloin emme ehdi Evergladesille. Täytyypä katsoa, minkälaisia kelejä on luvassa.

Hotelli löytyi taas Fort Lauderdalesta, koska halusimme mennä käymään Floridan toiseksi suurimmassa nähtävyydessä Disney Worldin jälkeen: Sawgrass Mills -kauppakeskuksessa. No, se tuli nähtyä.. Ei ole meitä varten. Edullista kyllä oli, kun lähes kaikki oli -50% ja pari t-paitaa tuli ostettua.  North Palm Beachissä oleva Garden's Mall on paljon parempi; sopivan kokoinen, siisti ja laadukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti