maanantai 12. tammikuuta 2015

Rehellisyys kannattaa

Meillä oli taas neljän parhaan ystäväni kanssa tapaaminen. Olen kertonut ystävistäni aikaisemminkin, esim.: täällä

Yritämme tavata aina parin kuukauden välein. Tällä kertaa menimme Helsinkiin syömään, vuonna 1969 avattuun ravintola Cellaan. Tuntui kuin olisi astunut ajassa taaksepäin!

Oli ihana päästä juttelemaan rauhassa parhaiden kavereiden kanssa. Minä ja yksi ystäväni otimme alkupalakokoiset talon lohikeitot, jotka riittivät meille vallan mainiosti. Ja oli hyvää! Kolme muuta otti blinit lisukkeineen ja herkulliseksi kehuivat.

Kun tuli maksun aika, tarkistin laskuni hieman ihmeissäni: loppusumma oli 12,00 Eur. Siinä oli sekä keitto, että jälkiruuaksi ottamani espresso. Olimme kuitenkin kaikki ottaneet myös lasilliset kuohuviiniä ja se puuttui laskustani. Vinkkasin tarjoilijallemme, että laskussani oli tällainen virhe, jonka saa korjata. Hän tarkisti, että no niinpäs on ja meni takaisin. Hetken päästä tarjoilija palasi ja kysyi, mikä on syntymäpäiväni... Kerroin sen ihmeissäni ja hän totesi, että hyvä, kuohari on sillä kuitattu!

Ei olisi tullut mieleenikään olla kertomatta laskun virheestä, mutta oli kertakaikkiaan huomaavaista huomioida asia. Tulipa hyvä mieli!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti