perjantai 9. tammikuuta 2015

Saariselän herkkuja

Kotiin tultiin sunnuntaina. Oli ihanaa saada hiihtää kunnolla. Onneksi tänne eteläänkin oli tullut uudelleen edes kevyt, valkea lumipeite, vaikka muutaman päivän oli satanut täyttä päätä.

Palaan sen verran vielä takaisin Saariselälle, että laitan muutaman linkin hyvistä ruokapaikoista.

Tytär1+Vävy kaipasivat yhtenä iltana kunnollista poronkäristystä. Valinta oli Pirkon Pirtti. Se on helppo paikka mennä, ruoka on aina hyvää ja palvelu pelaa.

Uuden vuoden aattona kaikki paikat, joista olimme etukäteen kyselleet pöytää, olivat täynnä. Nuoret keksivät lopulta Laanilan Kievarin. Se on uudehko paikka eikä kukaan meistä ollut syönyt siellä ennen. Sepäs olikin mukava löytö! TripAdvisor on valinnut sen "Erinomainen kohde 2014" ja selvästikin ulkomaalaiset turistit ovat löytäneet sen. Kievaria pyörittää nuoripari ja vanhempi pari (ilmeisesti nuoren isännän vanhemmat). Ihanan persoonallinen perhe! Mamma teki gourmet-ruokia keittiössä, muut hääri tarjoilemassa ja muussa asiakaspalvelussa. Sinne mennään toistekin.

Meidän viimeisenä iltana Saariselälle saapui ystäväpariskuntamme. Varasimme illallisen Ravintola Petronellaan. Siellä tehtiin jokunen vuosi sitten onnistunut remontti. Paikasta tuli paljon tunnelmallisempi ja viihtyisämpi kuin ennen. Ja ruoka on loistavan hyvää.

Halpojahan nämä paikat eivät ole, mutta arvostan hyvää ruokaa ja tietysti myös mukavaa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti