perjantai 9. elokuuta 2013

Sauvakävelyä

Pääsin käymään uuden, Modern Nordic Walking (Nykyaikainen suomalainen sauvakävely) -ohjaajakoulutuksen. Nyt on sulateltava kaikkea opittua. Ja opeteltava uudelleen, miten kävellään. Kävelyä pitää niin itsestäänselvänä, että harvoin tulee ajatelleeksi, miten kävelyn tekniikkaa saisi paremmaksi ja tehokkaammaksi. Pilateksessakin monet liikkeet tähtäävät juuri kävelyssä tarvittavien lihasten vahvistamiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen.

Sauvakävely on selvästi tehokkaampaa kuin kävely ilman sauvoja ja kuitenkin se usein tuntuu kevyemmältä. Varsinkin alamäessä sauvat keventävät polviin kohdistuvaa kuormitusta. Selkä saa pumppaavaa kiertoa ja niska-hartia -vaivatkin helpottuvat, jos sauvojen käyttötekniikka on hyvä. Toisaalta sauvarinnetreenillä saa sykkeet nousemaan ja tehot irti! Samalla, kun lähtee happihyppelylle sauvojen kanssa, saavat aivot kunnon jumpan, joka vaikuttaa sekä muistiin että oppimiseen.

Sauvakävelyä voi harrastaa jokainen, yksin tai yhdessä, kaiken ikäiset, kokoiset ja kuntoiset. Ja kävellä voi kaikkina vuodenaikoina, kaikissa säissä.

Modern Nordic Walking perustuu viimeisimpään tutkimustietoon kävelystä, sauvoista ja toiminnallisesta anatomiasta.

Maailma on niin täynnä kaikkea mielenkiintoista!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti