tiistai 6. elokuuta 2013

Köln

Kävimme ex tempore -matkalla Tytär2:n luona Saksassa, Kölnissä. Olipa mukava nähdä, että kaikki on hyvin ja Tytär2 nauttii olostaan, työharjoittelustaan, uusista ystävistään - elämästään.

Hellettä piisasi, shoppailtiin, käveltiin ja käveltiin, nautittiin Tytär2:n "kotiseututuntemuksesta" (pääsimme paikkoihin, joihin emme muuten olisi ikinä edes eksyneet), söimme hyvin ja tapasimme tyttären kansainvälisiä kavereita.

Kerran, kun istuimme jollain terassilla sammuttamassa janoa apfelschaulella (omenamehua + kivennäisvettä) ja kölschillä (paikallinen olut), huomasin, että joku hamppari vilkuilee meitä jatkuvasti. Kaveri oli mustissa vaatteissa, käsivarret tatuoituina, hapsuhiukset osittain ponnarilla, osittain harottaen sinne tänne - kuitenkin jotenkin symppiksen näköinen. Ja niinpä: hän oli suomalainen prätkäkundi, joka oli mielissään, kun kuuli suomen kieltä ja tuli lopulta meitä moikkaamaan. Juteltiin jonkun aikaa ja jatkoimme kaikki matkaamme. Mukava kohtaaminen taas tämäkin.

Monen tunnin kaupunkikävely +36 C:ssa. Pientä turvotusta..

Rantaravintoloita

Köln Dom (keskellä) ja muita rakennuksia monelta aikakaudelta

Lukittuja lupauksia

Joku kertoi, että lukot painavat jo niin paljon, että mahdollisesti ne joudutaan poistamaan turvallisuussyistä... Kaupunkilegendaa vai totta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti