sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tampereella

Vietimme viikonlopun Tampereella. Poika+Tyttöystävä ovat pari viikkoa sitten muuttaneet opiskelija-asuntoon, jonne pääsimme nyt käymään. Menimme lauantai-iltapäivänä omenakassien, juuri verkosta nostettujen kalojen, muutamien työkalujen ja likapyykkikorin kanssa visiitille uuteen kotiin. (Kuullostaako "hieman" maalaiselta... :D)  Nuoret olivat jo saaneet kotinsa viihtyisäksi ja oman näköisekseen.

Menimme klo 16.00 ravintola Henriksiin syömään. Se on sopivasti Tampereen Työväenteatterin lähellä, joten ehdimme rauhassa nauttia herkullisen, viiden ruokalajin maistelumenun ja niihin valitut viinit, ennen kuin suuntasimme teatteriin katsomaan "Prinsessa" -musikaalia. En oikein tiennyt mitä odottaisin, koska esityshän kertoo Kellokosken mielisairaalan asukkaasta, Prinsessasta ja tositarinana on aikamoisen rankka, joten mielenkiinnolla odotin, miten siitä luodaan musikaali... Pääosassa oli Armi Toivanen. Kyllä kannatti mennä!

Minulla on ko. kirja, mutta en ole vielä ehtinyt lukea sitä. Kirjasta tehtyä elokuvaakaan en ole nähnyt. Mutta teatteriesitys oli koskettava. Musiikki vei tunnetilasta toiseen, oli välillä todella kaunista, välillä raastavaa. Välillä itketti, välillä nauratti. Armi Toivanen sopi osaan täydellisesti. Siinä on meillä uusi, nuori, oikea Näyttelijä, joka elää roolinsa ja muotoutuu esittämäkseen henkilöksi. Esitys jäi pyörimään mieleen ja kirja on nyt pikaisesti otettava lukulistalle.

Me olimme majoittuneet hotelli Ilvekseen ja tänään aamulla nuoret fillaroivat kodistaan hotellin aamupalalle meidän seuraksi. Oli mukava nähdä vielä, seurustella rauhassa ja nautiskella ilman kiirettä minnekään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti