tiistai 15. lokakuuta 2013

Suppisflow

Käytiin Miehen kanssa lauantaina keräämässä suppilovahveroita. Ainakin 40 litraa saatiin yhdellä kertaa! Kerään yleensä koko syksyn kaikenlaisia sieniä, mutta tänä vuonna meidän mökin lähistöllä on ollut tosi vähän mitään sieniä, kun on ollut niin kuivaa. Nyt menimme muualle katsastamaan tilannetta ja olihan niitä: oikea suppispelto.

Itselleni metsässä olo ja marjojen ja sienien keruu on parasta pään tyhjentämistä ja rentoutumista. Ajan taju häviää ja silmät kiiluen syöksähtelen saaliin perään.

Vaikka koitamme puhdistaa sienet mahdollisimman hyvin jo metsässä, pitää ne kotona vielä käydä läpi ennen kuin kuivatetaan tai laitetaan pakkaseen.

Illalla otin pari kassillista sieniä ja perustin sienipuhdistamon keittiöön. Mies otti myös ison määrän olohuoneeseen, jotta voi samalla katsoa TV:stä golfia. Hetken päästä hän manaili, että tässähän menee ikä ja terveys ennen kuin koko tää määrä on putsattu. Yritin tsempata, että kyllä siihen kuule tulee sellainen flow-fiilis, kun tekee vaan. Puolen tunnin päästä kuului epätoivoinen ääni sienivuoren takaa: -Ei mulla vieläkään ole mitään flow-fiilistä, vaikka oon kauheesti sitä yrittänyt saada...

Kaikki sienet saatiin putsattua ja säilöön, flowlla tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti