lauantai 5. huhtikuuta 2014

Aika on rahaa

Upea, auringonpaisteinen päivä tänään! Aamulla menin ensimmäistä kertaa selkäleikkauksen jälkeen kokeilemaan, miltä Fustra tuntuu. Hyvältä tuntui. Hiki virtasi, tein varovaisesti ja kuunnellen, ohjaaja kyseli pystynkö tekemään ja uskallanko kokeilla tätä tai tätä liikettä. Selkä tykkäsi - ainakin tänään - huomisestahan ei vielä tiedä.

Koko päivän suunnittelin yksityisasiakkaiden tunteja. Katselin kaiholla ulos ikkunasta ja haaveilin uuden mummopyöräni vauhdista. Olen kuitenkin pedantti ja tunnollinen luonne ja haluan olla kunnolla perehtynyt jokaisen asiakkaan sen hetkiseen tilanteeseen. Haluan myös, että joka ikinen kerta asiakas saa tapaamisesta enemmän kuin osasi odottaa, joten suunnittelen asiakastapaamiset huolella.

Menin salilleni ja odotin... ja odotin... ja odotin... Asiakasta ei näkynyt eikä kuulunut. Yritin soittaa ja laitoin tekstaria - ei vastausta - ei asiakasta. Lopulta laitoin mailia, että meillä piti olla tapaaminen ja odottelen vielä hetken. Vastaus tuli, kun olin jo kotona. Asiakas oli omissa työkiireissään unohtanut tulla ja unohtanut ilmoittaa. Ymmärrän kyllä hyvin, mutta ongelma oli, että tulijoita olisi ollut muitakin ja nyt istuin itsekseni ja odottelin, kun olisin voinut ohjata toista asiakasta, jos olisin ajoissa tiennyt.

Aikaisemmin tällä viikolla olin yleisessä mammografiassa. Kuvauksen hoitaja oli täysin kypsä hommaansa. Nainen kertoi, että yhtenä päivänä yhdeksän asiakasta oli jättänyt tulematta ja ilmoittamatta! Hyvänen aika; meille annetaan ilmaiseksi - tai verorahoilla - mahdollisuus kuvauksiin ja ihmiset eivät tule eivätkä edes peruuta tuloaan, kun ei ole mitään sakkomaksuakaan moisesta palvelusta.

Itse laitoin omalle asiakkaalleni sähöpostia, jossa annoin ohjeita tulevaa viikkoa varten, mutta kerroin myös, että joudun veloittamaan unohtuneesta tapaamisesta. Saa nähdä oliko viimeinen kerta, vai ymmärtääkö asiakkaani, että jokaisen aika on rahaa. Toivon, että ymmärtää, koska olemme hyvässä alussa ja meillä on kaikki mahdollisuudet saada hyviä tuloksia.


2 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla, että selkä toimii ja toipuu hyvin :)

    Eräs ystäväni valmistui jokin aika sitten personal traineriksi, ja oli osa-aikaisena treenajana töissä isolla kuntosalilla -- salin syystarjoukseen kuului, että asiakkaat saivat jäsenyytensä alkuun x-määrän ILMAISIA käyntejä omalla personal trainerillaan - eli ystävälleni annettiin myös muutama asiakas. Hän oli aidosti innoissaan siitä, että pääsi ohjaamaan ja auttamaan ihmisiä liikunnallisen elämän alkuun; ja henkilökohtaisesti olisin minä asiakkaana onnesta soikeana jos saisin mahdollisuuden ilmaiseen ohjaukseen. Mutta, niin vain kävi tässäkin, että harmittavan usein ihmiset vain jäivät pois sovituista tapaamisista ilmoittamatta ! En voi käsittää tällaista - jos nyt ei ole tapahtunut mitään onnettomuutta tai tilannetta, josta ei pysty/pääse ilmoittamaan viiveestä tai perumisesta niin ok - mutta todella ikävää, että jotkut vain jättävät ilmaantumatta paikalle, eivätkä vaivaudu ilmoittamaan asiasta. Ihan oikein mielestäni velottaa täysi hinta menetetystä treeniajasta tällaisissa tapauksissa.
    Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman olen kokenut, kun esim. joku firma järjestää työntekijöilleen pilates-kurssin. Jos siitä joutuu itse maksamaan edes osan, niin sitoutuminen on ihan toista kuin, jos yritys maksaa sen kokonaan.
      Oma, perjantainen asiakkaani onneksi ymmärsi tilanteen, sovimme pikaisen Skype-neuvottelun ja niin pääsemme taas eteenpäin. Aina löytyy mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, kun vain jutellaan asiat selväksi.
      Hyvää tätä päivää, Zella!

      Poista