keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kalastusta ja konsertteja

Uskomatonta keliä! Aurinkoa, tyyntä, hellettä...

Vanhempieni hyvät ystävät tulivat omalle mökilleen lähistölle. Samoin heidän vanhin poika naisystävänsä kanssa (nämä "nuoret" ovat siis tätä meidän polvea, eli lähemmäs 60 v). He ovat mökillään vain pari päivää, joten Mies halusikin lähteä illalla heidän kanssaan Lentuan koskelle kalaan. Kun päivällä menimme Kuhmon keskustaan, sain vaihdettua Miehen konserttilipun torstaille ja ostin siihen lipun itsellenikin.

On kiva seurata, kun normaalisti hiljainen kaupunki muuttuu täyteen elämää kamarimusiikkijuhlien ajaksi. Kävimme kaupoissa ja taas rantaravintolassa syömässä muikut. Ravintola on paikalla vain musiikkijuhlien aikaan, rannan nurmikentälle on rakennettu telttakatos ja ulkoterassi.

Kun tulimme kaupungilta, menimme mökkinaapureille kahville. Tuliaisiksi olimme ostaneet kuusi litraa Akonlahden puutarhan mansikoita. Ja melkein kaikki tuli syötyä! Olivat niin kertakaikkiaan kypsiä ja makeita.

Illalla Mies sitten lähti naapureiden kanssa koskeen ja minä lähdin konserttiin. The Benny Goodman Club -konsertti; jazzahtavaa kamarimusiikkia. Konsertti oli loppuunmyyty.

Nämä musiikkijuhlat ovat aivan omanlaisensa. Muusikot Suomesta ja ympäri maailman kulkevat kävellen tai polkupyörillä, soittimiaan kantaen, rennosti pukeutuneina, kuten yleisökin ja nauttivat Suomen kesästä, kolleegoiden tapaamisista ja innostuneesta yleisöstä.

Me emme ole sen kummemmin musiikin tuntijoita, onpahan vain alettu käymään aina edes yhdessä konsertissa, kun täällä on niin kiva tunnelma. Samalla ollaan ehkä hieman opittu kuuntelemaan myös
tällaista musiikkia. Ja nauttimaan tunnelmasta.

Mies ja naapurit saivat taimenia ja ahvenia. Päästivät kuitenkin kaikki vapaiksi, kun olivat aavistuksen alamittaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti