torstai 18. syyskuuta 2014

Lääkärissä

Kävin lääkärissä eilisen punkin pureman vuoksi. Kyselin lääkärin omaa mielipidettä, kun tuntuu, että kaikki tutkijat ovat asiasta eri mieltä. Hän antoi lähetteen labrakokeisiin kahden viikon päästä, oli punaista rengasta tai ei. Jos vasta-aineissa näkyy pienintäkään muutosta, aloitetaan vahva antibioottikuuri. Lääkäri rehellisesti sanoi, että hän uskoo, että tämä on hyvä tapa toimia, mutta varmasti oikeaa vastausta ei ole kenelläkään, koska varmaa, todistetusti oikeaa tietoa ei ole olemassa. Kiistelty aihe ja mielipiteitä on yhtä monta kuin on tutkijaakin.

Lääkäri myös kertoi, että jotkut kolleegat antavat antibioottikuurin jokaiselle heti. Omaa kantaansa hän perusteli sillä, että silloin ei voida olla varmoja, onko asiakkaalla ollut Borrelioosi. Jos myöhemmin tulee oireita, ei tiedetä, oliko tartunta tullut jo silloin, onko ehkä uusi purema ja missä nyt mennään. Itse voisin ajatella, että se myös vääristää tilastoja.

Itse pitää nyt seurata tilannetta ja jos tulee selvästi punainen rengas, on mentävä samantien kokeisiin ja aloitetaan kuuri heti. Toisaalta, kaikille ei punaista rengasta tule, vaikka borreliabakteeri löydettäisiinkin.

Kuullosti asialliselta linjalta. Itsekin olen ajatellut, että liika antibioottien käyttö vain aiheuttaa muita ongelmia, mutta kun niitä tarvitaan, sitten on todellakin aiheellista syödä kuuri tunnollisesti. Varmaa ei ole myöskään, auttaako edes antibiootit. Ne voivat helpottaa oireita, mutta eivät välttämättä paranna ja poista bakteeria, koska se on niin muuntautumiskykyinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti