sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mettäläisiä

Oi, näitä ihania alkusyksyn kelejä! Nyt ollaan periaatteessa muutettu Mökiltä kotiin, mutta viikonloput tulee edelleen mökkeiltyä.

Aamu-usva ja uskomaton tyyneys, lämpö ja kuitenkin raikkaus. Nautin näistä keleistä jopa enemmän kuin kesähelteistä. Nyt voi edelleen istuskella ulkona, mutta raikas sää pitää aktiivisempana kuin tukala helle. Illan lämpimässä pimeydessä voi ihastella tähtiä ja kuuta.

Sienimetsästä ei tahdo pysyä poissa, vaikka kaikki paikat on jo täynnä tatteja. Eilen kutsuttiin ex tempore -vieraita sienestämään, kalastamaan, saunomaan ja syömään. Harrastettiin samalla vaihdantataloutta: he toivat tullessaan ison pussillisen itse kasvattamiaan kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsan, leipää ja viiniä. Lähtiessään heillä oli viemisinään kuhafileitä, tatteja ja sekasieniä.

Nyt olisi aika laittaa kamat kasaan ja lähteä kotiin. Kotona on aina töitä odottamassa. Mieluummin tässä vain kehittelen syitä roikkua täällä, puuhastella omiani, kuunnella hiljaisuutta ja seurata luontoa.

Tytär1&Vävy kävivät Mökillä viikko sitten. Tytär1 totesi, kaikella rakkaudella: "Te ette edes tajua, kuinka mettäläisiä te olette."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti