sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Liike on lääke

Kävin selkäni vuoksi OMT-terapeutilla viime viikolla. Ihan huippu tyyppi! Sain taas oppia paljon uutta. Kaveri oli aivan järkyttynyt kuinka yliliikkuva ranka minulla onkaan! Hän sanoi, että se on aiheuttanut valtavan paljon pahaa selässäni. Kukaan ei ole ennen kertonut, että selkäni on yliliikkuva!

Hän totesi, samoin kuin ortopedi, että selkälihakseni ja kalvorakenteet ovat nyt aivan jumissa. Joten hän irrotteli kalvoja ja antoi sen jälkeen pieniä jumppaliikkeitä, joita pitää tehdä pari-kolme kertaa päivässä.

Seuraavana päivänä olin minut leikanneen ortopedin luona jälkitarkastuksessa. Selkä on parantunut hyvin (vaikka aloinkin töihin liian aikaisin). Hän sanoi, että sinänsä mikään tekeminen ei ole kiellettyä, mutta huomaan, että tällä hetkellä selkä vielä väsyy helposti.

Ortopedi antoi myös jumppaohjeita. Hän jopa ohjasi ne, että osaan sitten varmasti tehdä oikein. Olin aivan haltioissani! Siis kuinka usein ortopedi antaa jumppaohjeita ja vielä ohjaa ne? Liikkeitä ei ole kuin neljä, ne ovat pienen pieniä ja kaikkia pitää tehdä 50 toistoa 30 sekunnin aikana ja kaksi kierrosta! Eli tosi nopeita, pieniä, rentoja liikkeitä. Ja niitä pitää tehdä 6-10 kertaa päivässä! Siis jopa 4000 toistoa päivässä!

Plus OMT:n antamat liikkeet...

Tässähän päivät täyttyvät pelkistä kuntoutusliikkeistä :) Mutta aivan loistavaa! Edellisen leikkauksen jälkeen en saantu yhtään ainoaa jumppaohjetta. Nyt olen todella tyytyväinen, että saan itse tehdä jotain itseni hyväksi, enkä tarvitse lääkitystä.

Liike on lääke.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti