torstai 27. kesäkuuta 2013

Kiitos, kiitos, kiitos!

Luin tuossa joku hetki sitten kirjan: Taikavoimaa/The Magic (Rhonda Byrne, kirjoittanut myös Salaisuus/The Secret -kirjan ). Vähän höppänä ja naiivi, mutta sinänsä harmiton ja virkistävä.

Kirja herättelee kiitollisuuteen. Huomioimaan, mitä kaikkea omassa elämässä onkaan, josta voi olla kiitollinen. Pieniä ja suuria asioita. Kun alkaa kiinnittää huomiota asioihin, joista voi olla kiitollinen, niitä huomaa koko ajan lisää. Aloin katsella ympärilleni uusin silmin ja huomasin, että monet asiat tulee otettua itsestäänselvyyksinä sen sijaan, että huomaisi olla onnellinen kymmenistä jokapäiväisistä asioista.


"Nouskaamme ja olkaamme kiitollisia, sillä mikäli emme oppineet päivän mittaan paljon, opimme edes vähäsen, ja jollemme oppineet vähääkään, emme sentään sairastuneet, ja mikäli sairastuimme, emme sentään kuolleet; joten olkaamme kaikki kiitollisia."
                                                                                              GAUTAMA BUDDHA (NOIN 563 - 483 EAA)
                                                                                                                   BUDDHALAISUUDEN PERUSTAJA

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut kaikki (kolme ?) Rhonda Byrnen kirjaa, ja täyttelen myös muistaessani kiitollisuusvihkoseeni kiitollisuuden aiheita...yltiöpäinen positiivisuus ja toiveisiin uskominen saattaa ajoittain kyllä tuntua juurikin höpinältä, mutta kyllä se kummasti asenteita ja oloa muuttaa, jos jaksaa yrittää taipua sinne positiivisuuden puolelle :)
    Joskus miltei parikymmentä vuotta sitten luettuani kirjan "Ajattele elämäsi hyväksi" (Annastina Vrethammar) hurahdin tuohon ajattelutapaan aika antaumuksella, ja teinkin pari isoa muutosta elämässäni "uskomalla". Aina ei jaksa vaikeuksien edessä uskoa mihinkään, mutta kyllä noista ajatuksista saa vähän potkua silloin tällöin, jos motivaatio riittää ajatuksen ylläpitämiseen..

    VastaaPoista
  2. Itsekin aloin kirjata kiitollisuuden aiheita ylös :) Niitä voi sitten lukea, kun on huono päivä eikä keksi mitään kiitollisuutta mistään... Mutta avaa kyllä silmiä ja lisää tietoisuutta kaikesta hyvästä, kun niitä oikein pikkutarkasti alkaa miettiä ja etsiä. Ihan terveellistä varsinkin, jos tekee mieli narista jostain olemattomasta. Paljon on kiinni omasta asenteesta.

    VastaaPoista