maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ravintovalmennusta

Viikonloppuna aloitin Ravintovalmentaja-koulutuksen. Onpa taas tosi mielenkiintoista! Aina, kun olen saanut yhden koulutuksen käytyä päätän, että nyt saa kyllä riittää. Hetken nautin vapaasta ajasta, kunnes taas löytyy joku kurssi, jolle ehdottomasti haluan.

Toisaalta tarvitsen lisää keinoja auttaa asiakkaitani heidän elämäntaparemonteissaan, mutta ravintotietous on kertakaikkiaan mielenkiintoista myös itseä varten. Omalla kohdallani huomaan, että ikä tekee tepposet (taas kerran). Väillä tuntuu, että kaikki mitä syön, jämähtää jonnekin, minne sen ei kuuluisi jämähtää... 

Itse olen aina ollut kultaisen keskitien kulkija. Perusruokaa, runsaasti kasviksia ja sopivasti herkkuja, niin mitään ylimääräisiä jauheita, mössöjä ja litkuja ei tarvita. Jos syö joka päivä kilokaupalla porkkanoita, niistäkin tulee myrkyllisiä, joten, kun syö kaikkea kohtuudella, niin tasapaino pysyy hallinnassa. Eri asia tietysti on, jos on kovasti allerginen ja joku ravintoaineryhmä jää kokonaan pois.

Kaiken kaikkiaan olennaista on ruoan määrä ja laatu sekä ruokailurytmi. Sitäpaitsi ruoka on hyvää ja siitä saa nauttia! Sopivassa määrin ja kohtuudella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti