maanantai 8. heinäkuuta 2013

Arvostan!

Olin Miehen kanssa Lohjan Rantajameilla kaikki kolme iltaa (to-la)! Bändejä oli yhteensä yhdeksän. Kyllä kannatti. Oli mahtavaa kuunnella artisteja ja bändejä, jotka kaikki todella osaavat hommansa.
Esim. Cheek oli juuri niin symppis kuin odotinkin, kiitollinen yleisölleen ja aidosti nöyrä.
Lauantain esiintyjät muodostivat hauskan ikäsuoran: Haloo Helsinki, Apulanta, Popeda.
Haloo Helsinki oli täynnä nuorta energiaa, Elli hentoisen tyttömäinen kesämekossaan ja samalla laulaen kertakaikkiaan voimakkaasti ja ronskisti hienoja biisejään. Huomaavainen ele oli, kun oman esiintymisensä lopuksi, Elli kiitti kaikkia, todella kaikkia (luetellen erikseen pitkän litanian): esim. paikallisia valo- ja tekniikkaihmisiä, järjestyksen valvojia, kaikkia, jotka ovat tehneet mahdolliseksi nämä jamit ja vasta lopuksi yleisöä. Enpä muista, että olisin ennen kuullut artistin muistavan kiittää koko laajaa organisaatiota.
Ja Popeda on ihan kingi! Pate Mustajärvi on vaan niin konkari, oman itsensä parodia ja yleisöllä on hauskaa!

Olin myös parina päivänä golfkurssilla. Kurssin ohjasi nuori, taitava kaveri. Hänellä oli loistavia vinkkejä, hauskoja mielikuvia ja sanoja, joiden avulla voi ehkä taas joku asia avautua itse kullekin. Ja tarkka liikesilmä! Hän pystyi hetkessä sanomaan jokaiselle olennaisen asian, jota kannattaa alkaa työstämään.

Yhteistä näille kaikille ihmisille on ammattitaito. Aivan sama mikä se ammatti on, taitava voi olla omassa työssään ja omassa tekemisessään ihan jokainen. Tärkeintä on ehkä oma motivaatio ja se, että itse arvostaa omaa työtään. Olen joskus ostanut puhelinmyyjältä lehden vuosikerran ihan vain sen vuoksi, että nautin, kun kerrankin soitti myyjä, joka todella osasi asiansa, oli miellyttävä ja asiallinen (sen myös kerroin hänelle). Joku päivä sitten kiitin nuorta kesätyttöä Prisman kassalla, kun hänellä oli niin valoisa hymy ja iloinen ote työhönsä, että siitä tuli asiakaskin hyvälle tuulelle.

Näitä ihmisiä minä arvostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti