sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesäteatterissa

Paikallinen pankkimme on useana vuonna järjestänyt alueen yrittäjänaisille kesätapahtuman. Tänä vuonna lähdimme Halikkoon, Rikalanmäen kesäteatteriin. Tuttu virkailija oli huomaavainen, soitteli minulle ensin ja kyseli, mikä Äidin vointi on ja mikä on minun mielipiteeni, voivatko he esittää kutsun myös Äidille. Hän nauttii kovasti, kun pääsee mukaan erilaisiin tilaisuuksiin, mutta mukana on oltava aina joku, joka tietää tilanteen, auttaa ja vahtii. Ei siis ongelmaa, kun minä olin myös mukana.

Olimme ensin syömässä Ränttärin krouvissa, joka oli tunnelmallinen ja ihana paikka. Ruoka oli todella herkullista. Samassa paikassa saimme myös väliaikakahvit ja suussa sulavaa, vanhan ajan mansikkakakkua.

Kesäteatteri oli samassa pihapiirissä, navetan ylisillä, näytelmänä Rovaniemen markkinoilla, Reino Helismaan ensimmäinen käsikirjoitus ja Toivo Kärjen musiikki. Nythän on Helismaan 100 v. juhlavuosi, joten oli tosi mukava päästä katsomaan hänen tuotantoaan. Muistan tämän ja monta muuta saman ajan elokuvaa omasta lapsuudesta! Tulipa nostalginen olo :)

Onkohan muissa maissa ja kulttuureissa kesäteatteri-tyyppistä viihdettä? Varsinkin nämä harrastajateatterit ovat jotenkin niin hellyttäviä ja vaikka tarinat ovat yleensä kovin heppoisia, on jännittävää seurata, miten amatöörinäyttelijät esittävät osansa niin täydestä sydämestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti