torstai 27. maaliskuuta 2014

Pulkkamäki

Tänään päätimme Tytär2:n kanssa lähteä pulkkamäkeen ennen kuin lähdemme hiihtämään. Eikä se olekaan ihan mikä tahansa pulkkamäki: ensin kävellään ylös Kaunispään tunturin huipulle, juodaan mukilliset kuumaa raakkumehua ja sen jälkeen lasketaan pulkilla 1,2 km rinnettä alas. 

Tänne pulkkamäkeen olemme tuoneet ulkomaalaisia vieraitammekin monta kertaa ja kaikille se on ollut yhtä hauska kokemus. Egyptiläisille, joille liukas lumi on täysin vieras elementti, pulkkamäki on ollut mukava tapa tutustua tähän valkoiseen ihanuuteen. Myös professoriystävämme on joskus tuonut kansainvälisen konferenssin professorikolleegansa mäkeä laskemaan!


Kun me lähdimme pulkkailemaan, Mies lähti hiihtämään. Hetken päästä hän soitti Tytär1+Vävylle, että älkää vaan lähtekö hiihtämään. Keli oli niin lämmin, että pitoa ei ollut ollenkaan ja pertsan hiihtäminen oli lähes mahdotonta. Luistoa kyllä oli, joten tasatyönnöillä pääsi eteenpäin. Siispä terassin takkaan tuli ja evääksi pakatut makkarat paistoon ilman hiihtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti