tiistai 25. maaliskuuta 2014

Talviloma

Talviloma. Saariselkä. Hiihto. Lepo. Aikatauluttomuus. Ruoka. Yhdessäolo. LOMA.

Tulimme Miehen kanssa lauantaina aurinkoisesta etelä-Suomesta keskelle pohjoista lumipyryä. Tuli olo, että oliko nyt ihan pakko tulla aurinkoisen ihanasta keväästä, tänne lumen ja tuiskun keskelle.

Meillä on viiden perheen kimppamökki ja tiesimme etukäteen, että edelliset vieraat lähtevät mökiltä vasta sunnuntaina klo 9.00, joten Mies oli varannut hotellihuoneen yhdeksi yöksi. Homma ei ollutkaan helppo, sillä hotellit olivat täynnä jo noin kolme kuukautta sitten, kun varailimme lentoja. Lopulta huone löytyi Kylpylähotellista. Kun saavuimme päivälennolla ja menimme hotelliin, Mies huomasi, että hän oli unohtanut ottaa hotellivarauksen tiedot mukaan. No, eihän meidän varausta löytynyt mistään. Ei muuten mitään, mutta, kun hotelli on täynnä... Pitkän etsinnän jälkeen meidänkin varauksemme löytyi - joskin Mies oli varannut yhden hengen huoneen... Jaa, noh, kaipa me näin kolmenkymmenen vuoden kokemuksella mahdutaan, ei mitään ongelmaa. Romantiikka oli kyllä kaukana, kun Mies on kuin lämpöpatteri ja oma termostaattini toimii ylikierroksilla. Olo oli lähinnä tukala. Aamuyöstä lopulta avattiin ikkuna sepposen selälleen ja sen jälkeen osattiin nukkua muutama tunti.

Sunnuntai-aamuna tuli Tytär1+Vävy ja pääsimme majoittumaan mökille. Maanantai-iltana saatiin vielä Tytär2 mukaan. Poika+Tyttöystävä eivät päässeet opiskelujen ja töiden vuoksi lomailemaan.

Lauantaina Mies ja minä hiihdimme varovaisen 17 km lenkin. Minä kun tunnen olevani rapakunnossa, koska selkäleikkauksen jälkeen on ollut reippaan liikunnan kielto ja etelässä ei ole ollut hiihtokelejä. Maanantaina oli loistava, aurinkoinen keli ja hiihdimme 31 km. Ihanaa! Tänään Mies hiihti Tytär1+Vävyn kanssa osan matkaa ja jatkoi yksikseen vähän pidemmän lenkin. Minä hiihdin Tytär2:sen kanssa taas reilun 17 km. Illalla veimme nuoret syömään kuningasrapuja Lumi-ravintolaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti