tiistai 4. marraskuuta 2014

Belek, Turkki

Kotona taas! Olipa onnistunut reissu, vaikka olinkin ennakkoon kovin skeptinen. Pikkukaupungistamme oli 12 hengen porukka; jonkun pariskunnan tunsin ennestään hyvinkin, joku oli puolituttu, joitain en ollut ennen edes tavannut. Hyvin tultiin juttuun ja tuli monta uutta ihmistä, joiden kanssa on kiva golfata ensi kesänä.

Golfia oli todellakin tultu pelaamaan: parina päivänä herätys oli klo 5.30 ja ensimmäinen lähtöaika oli klo 7.04. Toisaalta pelin jälkeen olikin sitten mahdollista tehdä hetki jotain muuta: Mies kävi niinä päivinä pelaamassa vielä yhdeksän reikää (eli puolikkaan kierroksen) ennen pimeän tuloa, osa kävi Belekin keskustassa shoppilemassa. Joku nukkui tai teki mukaansa ottamiaan töitään. Kun on isompi porukka, niin aina löytyi kaveri, jos halusi tehdä jotain, mutta sai myös olla rauhassa ja tehdä omiaan, jos niin halusi.

Hotelli oli tosi hyvä: Cornelia Diamond Golf Resort. Matka oli All Inclusive, eli hotellissa kaikki kuului hintaan. Ruuat olivat suorastaan loistavia ja kun usein syötiin aamiainen, lounas ja illallinen kolme kertaa suuremmasta buffet´sta kuin millään laivalla, niin nyt on aiheellista aloittaa laihdutuskuuri! En mitenkään odottanut, että ruoka voisi olla ihan gourmé-ruokaa tuollaisessa paikassa, mutta kyllä se vain oli. 

Kelit olivat enimmäkseen kuin lämpimiä Suomen kesäpäiviä. Ei liian kuumaa, mutta shortsit ja hihaton pusero päällä tarkeni. Ensimmäisenä päivänä jouduimme jättämään kierroksen kesken, kun tuli niin kova myrsky kesken kaiken: vettä tuli kuin saavista, puita kaatui ja joka paikassa oli tulvia. Klubitalon suojassakin tuntui kuin olisi ollut pesukoneessa.
Toisenkin kerran tuli sade, mutta nyt tuli myös kova ukkosmyräkkä ja pari kertaa ukkonen ja salamat löivät aivan päällämme. Putosimme polvillemme maahan ja ymmärsimme sentään juosta metsään ja sieltä taas klubitalolle turvaan. Se oli oikeasti pelottavaa. 








 Yhtenä päivänä minä ja yksi toinen aloittelija, pidimme vapaapäivän golfista. Kiertelimme hotellin ympäristöä ja kävelimme lähes tyhjällä rannalla (varsinainen sesonki loppui tähän). Ranta oli siisti ja merivesi lämmintä. Kävimme myös hotellin Pilates-tunnilla. Olipa kamalaa. Ohjaaja-tyttö oli bodari-hormooni-hirmu ja veti jotain ihan muuta kuin Pilatesta. Joku englantilainen asiakas kertoi, että edellispäivänä oli ollut toinen ohjaaja ja hän oli vetänyt ihan oikeaa Pilatesta.




Kentillä oli ihana seurata paikallista luontoa! Maisemat olivat hienot, kentät hyvin hoidetut ja yllättäviä eläimiä kuljeskeli siellä täällä. Tulvien jälkeen kentillä juoksenteli taskurapuja. Sisiliskot vilistivät jalkojen juuressa, kilpikonnia tallusteli keskellä kenttää ja makoili sen vierillä, gekkojakin näkyi. Yhdellä väylällä asusti kettu, joka uskalsi tulla aivan lähelle. Onhan meidänkin kentillä kettuja, mutta ei ne sentään ihmisten viereen tule norkoilemaan.



Kaiken kaikkiaan oli siis onnistunut reissu vaikka olikin Detourin järjestämä ryhmämatka. Mikään ei mennyt vikaan, mikään asia ei ontunut, mitkään aikataulut eivät pettäneet. Mitään valittamista ei löytynyt. Eli suomalaisittain: IHAN HYVÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti