keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nuohooja

Viime viikolla postilaatikossa oli nuohoojan jättämä lappu, että olisi tänään tulossa. Soittelin heti, jospa löytäisimme sopivan kellonajan. Minulla oli töitä koko aamun ja illan. Eipä ongelmaa, kun kerroin, että yhteentoista mennessä ehdin kyllä paikalle, hän lupasi järjestellä omat työnsä sen mukaan.

Niinpä tänään, muutamaa minuuttia vaille 11.00 nuohooja soitteli ovikelloa. Olipa tarkka ajoitus! Iloinen ja kohtelias nuori mies tutki keittiön puuhellan, olohuoneen pönttöuunin, ulkosaunan kiukaan ja padan. Hän antoi neuvoja ja ohjeita, jutteli ja teki silti työnsä vikkelästi ja ammattitaidolla.

Kovin usein ei nykyään näe nuorempia kavereita nuohoojina. Onhan se kovaa hommaa, enimmäkseen likaisia ulkohommia. Koulutus on kisälli-periaatteella ja sisältää kolme osaa: mustan osan eli nokien nuohouksen, toisena ilmanvaihtoputkien puhdistuksen ja kolmantena oman yrityksen perustamisen ja pyörittämisen. Yleensä nykyään kaikilla on oma toiminimi.

Tämä nuohooja oli ylpeä ja innostunut ammatistaan. Kertoi, että tykkää, kun saa tavata ihmisiä ja silti tehdä töitään rauhassa. Ja töitähän riittää. Varsinkin täällä Pikkukaupungissa ja ympäristössä, kun lähes joka talossa on joku tulipesä.

Tulipa hyvä mieli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti