maanantai 6. toukokuuta 2013

Takaumia Prahasta

Olin Miehen kanssa pääsiäisen Prahassa kahdestaan. Tosi mukava kaupunki, joskin kauhean paljon turisteja. Itseäni kiehtoi tieto, että kaupunki ei ole koskaan, minkään sotien yhteydessä, tuhoutunut. Eli sieltä löytyi historiaa monilta vuosisadoilta ja -tuhansilta. Toisaalta on mukavaa kierrellä tutkimassa kaupunkia, toisaalta nautimme kiireettömyydestä: istutaan kahville tai lasilliselle, otetaan kirjat esille ja annetaan elämän pyöriä ympärillä.



Koko kaupunki oli täynnä pieniä käsityöläiskojuja - kuin joulumarkkinoilla. Ihastuimme käsinmaalattuihin pääsiäismuniin, joita myytiin joka paikassa. Valitsimme sopivia munia pitkään ja Mies ehdotteli, että eikö vietäisi myös nuorisolle näitä. Hetki siinä mietittiin, mutta ehdotin, että ostetaan nyt meille ja jos lapset kovasti niihin ihastuvat, niin annetaan nämä meidän sitten heille. Vähän epäilin kuitenkin, koska varsinkaan opiskelija-asunnoissa ei ehkä oikein ole tilaa säilytellä pääsiäismunia. Tiedän myös, että Tytär1 (esikoinen) yrittää kaikin keinoin päästä eroon turhasta (ovatko käsinmaalatut pääsiäismunat turhaa vai ei?). Kun sitten tulimme kotiin, Poika oli meillä ja esittelin innoissani hienoja munia. - Siis pitiks teidän oikein itse maksaa näistä jotain?!
No, ehkä me otamme nämä hienot munat esille ihan itse joka pääsiäinen ja muistelemme matkaamme.

 

Yhtenä aamuna heräilimme rauhassa ja köllöttelin Miehen kainalossa suunnittelemassa päivän ohjelmaa. Mies: "Miksi sä pidät sun ylähuulta noin, et näyttää, ku siinä olis tollasia pystyssä olevia ryppyjä?"
-*#!"&**//#! Kyllä kuule mun ylähuuli on ihan omalla paikallaan ja ne rypyt on siinä tasan pitämättäkin! Hetken sai mies lepytellä!

Kävimme parina iltana klassisen musiikin konserteissa. Konserttisaleja on koko kaupunki täynnä ja lippuja on helposti saatavilla. Pidän klassisesta musiikista (niin kuin melkein mistä vain musiikista), mutten tunne sitä sen enempää. Nyt löysin uuden lempisäveltäjän ja kappaleen: Johann Pachelbel: Canon (Kanon). Youtubesta löytyy vaikka mitä versioita ko. kappaleesta. Itse ihastuin versioon, joka löytyy nimellä Pachelbel -  Canon In D Major. Best version. Tekijä: diemanerdk. On myös tieteellisesti tutkittu, että musiikki on loistavaa aivojumppaa! Erityisesti klassinen musiikki, koska se on monikerroksellisempaa ja vivahteikkaampaa. On myös todistettu, että erityisesti Mozartin musiikin kuuntelun jälkeen ihmisen avaruudellinen hahmotuskyky on hetkellisesti parempi kuin ennen kuuntelua. Istu siis mukavasti, kuuntele ja anna itsellesi aivojumppaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti