sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Turistina Helsingissä

Perjantai-iltapäivänä lähdimme Miehen kanssa Helsinkiin juhlistamaan viikolla ollutta 30v hääpäiväämme. Mies oli varannut huoneen hotelli Kämpistä! Sää oli mitä loistavin, aurinko paistoi täydeltä terältä ja Helsinki näytti parhaat puolensa.

Kaikki tuntui erilaiselta, kun astuikin ulos keskustan hotellista ja katseli ympärilleen turistin silmin. Helsinki oli täynnä ihmisiä, värejä, ääniä ja tuoksuja! Harvoin ehtii pysähtyä katselemaan ja kuuntelemaan tai piipahtamaan yllättäviin paikkoihin. Yleensä, kun tulen Helsinkiin, tulen lähinnä päiväksi koulutuksiin tai käyn nopeasti muutamassa kaupassa ostoksilla, mutta tuskin koskaan sinne tulee lähdettyä vain aistimaan tunnelmia. Normaalisti inhoan shoppailua, joten huvikseni en lähde kauppoja kiertelemään vaan käyn ostamassa, jos jotain tarvitsen. Ja mieluiten ostan kaiken mitä saa, omasta pikkukaupungistamme. Mies on Helsingistä kotoisin, joten hän toimi oppaana ja teimme monen tunnin sightseeing-kierroksen kävellen (jotain tuli toki shoppailtuakin...).

Illallinen oli varattu ravintola Olosta. Otimme "Matka"-menun eikä tähän matkaan mennytkään kuin n. neljä tuntia! Mutta kerrankin ei ollut kiire minnekään, joten saatoimme nauttia kaikessa rauhassa. Ja kyllä oli herkkuja! En edes tiedä monenko lajin illallinen se todella oli, putosin laskuista jo puolessa välissä. Ihania makuelämyksiä ja yllättäviä yhdistelmiä. Lisäksi kaikki (lähes kaikki?) oli luomua ja kotimaisista raaka-aineista valmistettua.

Lauantaina nukuimme pitkään, kävimme Kauppatorilla ja Stockan Herkussa hakemassa kotiinkin vähän tuomisia ja ajelimme mökin rauhaan linnunlaulun keskelle. Tuntui, kuin olisimme olleet pitkällä matkalla! Tämä pitää tehdä toistekin! Normaalisti voisi varata huoneen ihan perus-hotellista ja kokeilla taas jotain muuta ravintolaa, mutta nyt oli tietysti extra iso syy juhlaan. Mutta, jos ajattelee miten paljon aikaa tarvitaan, kun lähtee pidemmälle, lennot vievät aikaa ja silläkin rahalla voi taas vaikka herkutella ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti