perjantai 27. maaliskuuta 2015

Yllätykset jatkuvat

Olen edelleen taistellut omien säteilykipujeni kanssa (täällä). Hermoratatutkimuksissa ei näkynyt mitään ongelmaa, joka tietysti oli hyvä juttu. Fysiatrikin totesi, että joko vaan totut näihin kipuihin tai menet muualle tutkimuksiin, hän ei pysty auttamaan enempää. En ajatellut tottua! Täytyyhän syy löytyä jostain! Kun kerroin lääkärille, että haluan lisää tutkimuksia, hän laittoi lähetteen Töölön sairaalaan, jossa selkäni leikattiin reilu vuosi sitten (täällä). Hän antoi myös yksityisen lääkärin nimen, jos haluan edetä nopeammin. Tämä ortopedi oli sama, jolla Mieskin on joskus käynyt ja tiesin, että hän on aivan huippu.

Sain Töölöstä vastaanottoajan kesäkuulle, edellisen leikkaukseni tehneelle neurokirurgille. Netistä tarkistin, saanko varattua suositellulle Diacorin ortopedille Helsinkiin aikaa nopeammin. Sain ajan heti viime perjantaille. Ortopedi haastatteli, tutki magneettikuvat, luki fysiatrin kertomuksen, väänsi ja käänsi minua taas joka suuntaan. Ja varasi ajan leikkaukseen heti tiistaille! Muutaman hetken jouduin hengittämään, kun en todellakaan ollut odottanut moista lopputulosta. Ihan puskista tuli tämä.

Ortopedi sanoi, että voin mennä Töölön sairaalaan, jolloin leikkaus on käytännössä ilmainen, mutta se tulee olemaan kesälomien jälkeen syksyllä. Tai maksan hunajaa ja minut leikataan heti. Leikkaus on ainoa keino korjata selkäni. Päätä siinä sitten, kun olin odottanut, että hieronta ja jumppa riittävät.

Minut leikattiin viime tiistaina. Aamulla menin Ruoholahden Diacoriin ja illalla pääsin pois! Sillä ehdolla, että en ole yötä yksin kotona, koska nukutushöyryt kestävät 24h. Kysyin, viettääkö Mies yön kanssani. Lupasi viettä jopa 1,5 yötä ennen, kuin lähtee taas reissuun :) Joten pääsin illalla kotiin.

Kaikki säteilykivut hävisivät leikkauksen myötä. Saman tien. Lääkäri oli aluksi luvannut, että voin lähteä heti pääsiäisen jälkeen takaisin töihin, joten olin asiakkailleni kiireesti laittanut viestiä, että tunnit on nyt peruttu, mutta pääsiäisen jälkeen jatketaan. Lopulta papereissa oli kuitenkin laitettu sairaslomaa kolme viikkoa. En ole vielä asiakkailleni kertonut muutoksesta. Koska he ovat niin osaavia, luulen silti voivani aloittaa säännölliset tunnit pääsiäisen jälkeen, vaikka en itse pysty vielä silloin tekemään liikkeitä. Puhun sitten sitäkin enemmän!

Pelkäsin asiakkaiden reaktiota, kun joudun peruuttamaan tunnit näin yht´äkkiä, mutta sain niin paljon rohkaisua ja  tsemppausviestejä että olen ollut aivan onnen huumassa ihanista asiakkaistani.

Kipujen syynä oli ärtynyt hermojuuri, joka oli erittäin tiukassa pinteessä. Diagnoosin teki hankalaksi oireet, jotka olivat epätavallisia: istuminen helpotti, samoin taaksetaivutus, säteilykipu kohdistui sinne tänne pätkittäin, selinmakuulla ei mitään kipuja missään...

Kiitollinen saa olla lääketieteelle ja huippuammattilaisille. Leikkauksen jälkeen fysioterapeutti antoi kotikuntoutusta varten kevyitä pilates-liikkeitä! Sehän sopii minulle!

Olen ottanut kaikki kivut, tutkimukset, leikkaukset, ohjeet ja neuvot oman ammattitaitoni kehittäjinä. Omakohtaisten kokemusten jälkeen on taas helpompi ymmärtää asiakkaiden ongelmia ja auttaa heitä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti