sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Nautiskelija

Olipa hyvä artikkeli tänään Hesarissa: "Pienten painojen taakka"

Jutussa on haastateltu uuden kuopiolaisen, "lihavien salin" asiakkaita ja mietitään keinoja sohvaperunoiden aktivoimiseen. Jutussa on myös testi: Testaa minkälainen liikkuja olet.

Tein testin: Olet nautiskelija! Kokeilin testiä lemppareillani, pilates ja hiihto, mutta kokeilin myös kouluaikaisella inhokillani, pesäpallolla. Kaikista tulos oli sama. Ja pitää kyllä niin paikkansa.

Minut saa liikkeelle se ihana olo, joka liikunnasta tulee. Jos on pienintäkään vihjettä kilpailemiseen, motivaationi putoaa nollaan. Toki nautin myös aina, kun opin samasta vanhasta asiasta taas jotain uutta. Tai kun huomaan, että jaksoin hiihtää pidemmän matkan kuin ennen. Tai tunnen, että vihdoin sain jonkun hankalan pilates-liikkeen onnistumaan.

Toisaalta huomaan, että golf ei edelleenkään ole ihan oma lajini. Siitä tulee liikaa suorittamista. Vaikka golfissa ei tarvitse kilpailla muita kuin itseään vastaan, jokainen voi nähdä osaanko tai en. Ja jokaisella on antaa hyvää tarkoittavia ohjeita, miten pitää lyödä...

Koulussa pesäpallo oli pahinta, mitä tiesin. Olin aina viimeisten joukossa, kun joukkueita valittiin. En osunut mailalla palloon, en saanut koppia (silmät menivät kiinni, jos pallo tuli kohti), en osannut juosta tarpeeksi kovaa... Vieläkin tunnen sen nolouden tunteen, kun en vain osannut.

Jo silloin nautin kuitenkin luonnossa kulkemisesta. Nautin yksin olosta. Nautin, kun voin ottaa sukset ja rauhassa hiihdellä metsässä, omaan tahtiin. Nautin, kun sain marjastaa ja sienestää, kuunnella luonnon ääniä. Niistä nautin edelleen.

Nautin myös, kun voin tuoda pilatesta aroille ja epävarmoille asiakkaille. Asiakkaille, joilla ei ole hyviä kokemuksia liikunnasta. Asiakkaille, joilla voi olla 20-70 kg ylipainoa. Tai ei ole grammaakaan ylipainoa, mutta keho ei enää kestä jatkuvaa istumista. Nautin, kun asiakkaalla silmiin syttyy loiste: "Tämähän on ihanaa! En voinut edes arvata, että liikunta voi olla näin mukavaa! En ikinä uskonut, että osaan!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti